Busreizen

AVONTUURLIJKE BUSREIS 15 augustus 2018

Een wandeling rondom Zuid-Limburg

Etappe 9: Het Land van Herve en de Voerstreek
Van Visé (B) naar Noorbeek (Nl)
Een licht avontuurlijke wandeling door een golvend landschap

Afstand: 24 km (wandeling in lijn zonder afstandskeuze)
Startplaats: station Visé (Wezet)
Eindpunt : gemeente Noorbeek

 
“Een Wandeling rondom Zuid-Limburg” is een 11 etappes tellende rondwandeling van 277 km. Auteur Alex Buis won er dit jaar tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent de trofee “Beste nieuwe wandelroute van België en Nederland 2017” mee.
 
De route begint met een kleine stadswandeling door Visé met zijn karakteristieke stadhuis. Bij de Sint-Martinuskerk klimt u omhoog naar de Loretokapel, al sinds de 17e eeuw een geliefd doel voor pelgrims (Het Nederlandse Pelgrims-pad eindigt in Visé). Daarna volgt u een paar kilometer de beroemde GR5 tot aan Dalhem. Over een oud spoortraject gaat u verder naar Mortroux waar u het prachtige en stille dal van de Rau d'Asse betreedt. Daar eenmaal uitgeklommen, daalt u weer af via de weilanden met mooie uitzichten op de abdij van Val-Dieu. Na uw dorst gelest te hebben met het abdijbier, vervolgt u uw weg verder door de boomgaarden naar het Alsbos. Hier bent u ongemerkt weer in Vlaanderen beland. In Sint-Martens-Voeren gaat u onder het indrukwekkende spoorviaduct door, in de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers gebouwd. De Nederlandse grens is nu vlakbij, maar om daar te komen moet u wel even een flinke klim maken om in de gemeente Noorbeek te geraken. Uitgebreide routebeschrijving op: www.wandelzoekpagina.nl/rondom-zuid-limburg
 
Deze wandeling is niet bewegwijzerd. Wij volgen gewoon de wegbeschrijving en het parcours is  ook als GPS Track beschikbaar.
 
PRAKTISCH
 
Oorspronkelijk was het de bedoeling deze verplaatsing kosten-delend met eigen wagens naar Noorbeek te maken. En daar dan de bus naar Maastricht en dan de trein naar Visé te nemen. Er is echter maar om het uur een bus van Noorbeek naar Maastricht en daar hebben we amper 4 minuten de tijd om van de bushalte 180 meter verder in het station de trein te halen. Wat dus wellicht niet lukt. Daarom hebben we beslist een bus in te leggen die ons ‘s morgens wegvoert en ’s avonds weer terugbrengt. De kost is maar iets meer dan de combinatie autovervoer + bus + trein en niemand moet zich opofferen als chauffeur (Bob). De bedoeling blijft wel dat we een extra drankje voor onderweg meenemen (+ eventueel een kleine snack) De bus is dus niet beschikbaar onderweg. Het is 24 km of niets. 
 
07:30 Vertrek aan ons lokaal
09:00 Aankomst in Visé. Koffiepauze
09:30 Begin van de wandeling
17:00 (circa) Eindstop in Noorbeek & avondmaal
19:00 terug naar Merchtem - Aankomst 20:45